aktivisme lige ud ad vinduet

Tekst & billeder af Clara Berg-Jensen | fredag 8. maj 2020 | yellow beets anbefalerCorona mig her og corona mig der. Nyheder flyder over med coronanyheder og jeg kan ikke længere skille det ene tal fra det andet, det ene råd fra det andet, det ene gæt fra det andet. I starten var jeg på pletten og lutter øre når Mette F lukkede sluserne op og kom med formanende ord om samfundssind. Jeg har flyttet mig fra pletten og har lukket mine øre, for hvor er nyhederne om alt det andet der sker? Global opvarmning, flygtninge lukket inde på overfyldte centre, vold mod kvinder og børn, biodiversitetskrisen. Alt det som også skal mødes af “samfundssind”, men som blot bliver fortiet endnu mere i disse dage. Dog har et nyt Facebook initiativ givet mig og dig mulighed for at få afløb for frustrationen og handle på det. Vi kan stille krav og være aktivistiske - vi skal bare gå hen til vores vindue.


"Krav fra en pandemi” er navnet på et Facebook initiativ, som var på plettet inden vi havde lært at stave til COVID. Initiativtagerne er anonyme, men må være nogle typer, som har vidst hvad det her ville betyde, nemlig at det er de "små fisk" som lider størst og først under store kriser. Derfor opmuntrer “Krav fra en pandemi” til kollektiv hverdagsaktivisme og solidaritet fra vinduer og altaner. "Alt du behøver for at deltage, er et vindue eller lignende, et stykke stof eller andet at skrive/tegne på og noget at skrive/tegne med.”  skriver de på deres facebookside. 


Billederne har opmuntret og inspireret mig. I en tid hvor man kan føle sig magtesløs er det dejligt at vide, at du kan tage magten over det budskab der hænger fra dit vindue. Du har magten til at bringe et budskab videre ud i verden. Du har magten til at stille krav midt i en pandemi. 


Her kommer et uddrag af de flotte og kreative bannere som “Krav fra en pandemis” 3 kampagner ind til videre har affødt. Mon ikke der kommer flere? Følg med og deltag i bannerdrops ved at følge “Krav fra en pandemi": https://www.facebook.com/kravfraenpandemi/


#1 Bannerdrop fra en Pandemi - Luk Lejrene!
#2 Bannerdrop i en Pandemi - Evakuér Moria


#3 Bannerdrop fra en Pandemi - Beskyt mennesker, ikke banker!

find os på diverse sociale medier

+45 31 52 31 21yellowbeanmag@gmail.com

yellow bean er norm- og systemkritik om alt - til alle