ALTERNATIVE OG BÆREDYGTIGE JULEGAVEIDÉER TIL JULEN

Af Emilie Lysdahl Tofft | 8. december 2019 | beetsEn uge inde i december, og juleræset er mere end skudt i gang! De fleste har sikkert allerede planlagt julegaver til diverse familiemedlemmer, eller købt dem sidste weekend til Black Friday… MEN hvis du ikke er en af dem, eller bare ikke er tidligt ude, så læs med her! Det er vist ikke nogen overraskelse for nogle, at vores julegaveforbrug er blevet et overforbrug, og er en kæmpe belastning for klimaet. Derfor er her nogle bæredygtige alternativer til julegaverne, som tilmed er sjovere at lave, mere personlige og man slipper for julestressen og jagten efter den perfekte gave.


Tegn og mal på service fra genbrug

Hvide kopper, gamle sylteglas, kander, tallerkener, det kan blive så fint! Husk at bruge tuscher som egner sig til porcelæn, og som kan tåle en tur i opvaskeren. Evt. disse:

Foto af Emilie Lysdahl TofftHjemmestrikkede glæder

Hvis du er en haj til at strikke eller hækle, så er det en rigtig fin idé til den hjemmelavede julegave. Det kan være vatrunddeller, karklude, sokker, en fin hue, eller håndklæder hvis man har tiden til det!


Hjemmesyede glæder

Hvis man har en symaskine derhjemme, eller har mulighed for at låne en her i julemåneden, er den hjemmede syede gave ligeledes en vinder. Muleposer er forholdsvist enkle at sy, ellers en lille pung, eller taske, vedmindre du altså er en veteran i skrædderfaget! Hvis du ikke har noget stof i gemmerne, kan du se om du kan finde noget fint stof i en genbrug f.eks. gamle duge, tøj, sengetøj osv.


Generelt genbrugsfund

Der er ikke grænser for hvad man kan finde af fine sager i diverse genbrugsbutikker, især ikke hvis du finder nogle lidt udenfor de større byer. Alt fra gode og ubrugte bøger til billeder, køkkengrej, tøj, plader eller måske et brætspil? Man kan også tjekke DBA ud, eller FB marketplace, hvis man leder efter noget specifikt.


Oplevelser og gestusser

Oplevelser!! Og her tænker jeg ikke rejser til middelhavet… Jeg tænker derimod på middage, udflugter, koncertbilletter, eller en tur i teatret. Hvis man f.eks. mangler en gave til sine bedsteforældre eller lignende, kunne man give en omgang havehjælp, hvis det er noget de har svært ved alene. Det kunne også være børnepasning, hvis man kender nogle med børn.

Foto af Emilie Lysdahl TofftAbonnement til en avis, magasin eller lignende

Fordi, hvornår får man nogensinde smidt de 149kr. efter Politikken? Denne er desuden også oplagt som egne ønsker.


Aflagte ting

Ting man har derhjemme, men ikke bruger længere! En bog? Kjolen, du ved, din søster knuselsker!


Mal, tegn, klippe-klister

Mal eller tegn en fin tegning eller et billede til én du holder af. Måske et personligt motiv – noget dig og modtageren har sammen. Sæt det i en smuk ramme, og du har en vildt fin og personlig gave! Ellers lav en kollage med flotte udklips fra ugeglade, magasiner, aviser, og gamle kunstbøger!

Foto af Karoline Glaser EigaardOg når det kommer til indpakningen, så gå genbrug igen. Pak ind i stof, eller nogle gamle flotte servietter, gamle æsker osv. Her kan pyntes med juleslik, grankogler eller mos fra skoven, eller der kan tegnes udenpå. Husk derfor også at gemme den indpakning fra dine (og andres) gaver, som kan genbruges og du har noget til næste år!find os på diverse sociale medier

+45 31 52 31 21yellowbeanmag@gmail.com

yellow bean er norm- og systemkritik om alt - til alle