Find vej i eventjunglen: Tips til din kommende måneds kulturelle indspark

Af Emilie Lysdahl Tofft I fredag 14. februar 2020 I beetsDer er mange kulturelle tilbud og events der bliver udbudt i København, og andre byer i landet. Men nogle gange er det en jungle at finde rundt i de mange datoer og tilbud. Her har yellow beets samlet et lille udsnit af nogle af de mange fede og interessante events som bliver udbudt indenfor den næste måneds tid.


  • Litteraturen samler ind
  • 180 frivillige forfattere, skuespillere og journalister stiller op til Danmarks kærligste litteraturarrangement d. 7 marts i København og Odense. I år samles der ind til projektet 5 Skoler, der har til formål at bygge og drive skoler langs den syriske grænse for børn på flugt fra krigen.
  • I København kan du opleve oplæsninger, musik og samtaler fra scenerne på Johans Borups Højskole, Kunsthallen Charlottenborg og BRØG Litteraturbar.
  • Pris: 100kr
  • Programmet kan findes her.


Ukøn poesi: VREDE

Beets seje Morgan, er arrangør af oplæsningsarrangementet Ukøn Poesi. Næste gang det går løs er d. 4 marts, og denne gangs emne er vrede.

Vrede kan opleves og udleves på mange forskellige måder, og det kan komme til udtryk i mange forskellige former og situationer. Kom med til en aften, hvor vreden undersøges: Er det normalt at føle vrede? Er det i orden at udvise vrede?

Arrangementet er gratis. Find det her.

visuelt: Emm ZenPoetry slam med køn og krop

Varm op til kvindernes internationale kampdag fredag d. 6 marts i Valby Kulturhus ” forvent alt godt fra havet om køn, krop og kamp, kampene og Kampen med stort K.”

Alm billet: 60kr

Studiebillet i forsalg 40kr.

Find begivenheden her.


Klimakamp og kønskamp – en zine workshop // Talk Town Roskilde

Trop op på Roskilde Festival Højskole d. 22 februar, og få mulighed for at kreere dit eget zine, på baggrund af refleksioner om hvordan undertrykkelse af natur og kvinder viser sig at have flere fællesnævnere. yellow bean og NOAH Økokøn laver en workshop, hvor der først gives en talk om klimakamp og intersektionalitet, og derefter produceres magasinerne med udgangspunkt i talken. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Find arrangementet her.


KVINFOS 8. marts fest i VEGA

Kom med i VEGA den 8. marts, hvor KVINFO for 6. år i træk holder fest, og fejrer Kvindernes Internationale Kampdag.. Programmet byder både på musik, underholdning og inspirerende talere, som med vidt forskellige udgangspunkter har sat deres præg på ligestillingsdebatten i løbet af året. Der er efterfest i idealbar.

Billet: 175kr

Find begivenheden her.


Sjælsmarks børn rykker ud

Børnene på Sjælsmarks mistrivsel har igennem flere år været diskuteret på Christiansborg, og børnenes fremtid var været et centralt emne. Fra d. 4 februar til 8. marts er en række af børnenes malerier udstillet, hvor børnene selv har formidlet deres historie direkte på væggene i kunsthallen. Projektet Sjælsmarks børn rykker ud, er skabt af billedkunstner Camilla Blachmann, der i 2019 ugentligt besøgte krisecenteret og malede med børnene.

Find begivenheden her.find os på diverse sociale medier

+45 31 52 31 21yellowbeanmag@gmail.com

yellow bean er norm- og systemkritik om alt - til alle