OPEN PIANO FOR REFUGEES

Tekst af Signe AR | Illustration af Tidsel van Wittig | 1. maj 2020 | yellow beets anbefaler

Jeg tramper i pedalerne og forsøger at ane striberne på vejen. Endelig spotter jeg hvad der ligner den sidegade som jeg leder efter. Svedende og drivvåd af vinterregnen når jeg netop koncerten.


Arrangementet hedder Open Piano for Refugees og kunstneren var denne gang Amanda Palmer, men det kunne have været enhver musiker, det kunne have være dig eller mig, hvem end der vælger at dele deres kunst.


Det østrigske initiativ placerer et klaver et sted i verden og inviterer alle til at spille og alle til at lytte. Nogle gange spiller kendte mennesker, andre gange er de mindre kendte. I dag mens verden er i lockdown foregår koncerterne på nettets afkroge, på youtubekanaler og i facebookfeeds, og alle der har en internetforbindelse opfordres til at spille, opleve – og donere.


Open Piano for Refugees tror på at musikken kan være helende og samlende. Musikken er et sprog, der tales udenom sociale klasser og sprogbarrierer. Derfor geninvesteres donerede penge i den frivillige organisation, der arrangerer musik- og sangundervisning til personer, der ikke vil have råd selv.


Så mens vi (i hvertfald nogle af os) sidder i vores små karantænehjem er det oplagt at overveje om gehøret eller pengepunden rækker til at støtte op om et fint projekt.find os på diverse sociale medier

+45 31 52 31 21yellowbeanmag@gmail.com

yellow bean er norm- og systemkritik om alt - til alle