DIGTFIX AF DET LILLA RUM

Tekst af Signe Ai Jing Rodkjær | Illustration af Tidsel van Wittig | fredag 19. juni 2020 | yellow bean
"A woman must have money and a room of one's own if she is to write fiction"

Sådan lyder det kendt i Virginia Woolfs essay, A Room of One’s Own. Her undersøger hun kvindernes fravær i den litterære historie, som trækker tråde til hendes manglende adgang til et økonomisk, fysisk og åndeligt rum. Et rum til fordybelse fordrer kreativitet og er dybt nødvendigt for at kunne tænke og skabe, og netop sådan et rum ønsker det fineste (og frivillige!) litterære sted, Det Lilla Rum at give. Navnet henter sin inspiration fra Woolf, og de inviterer ind til kaffe, oplæsninger og køb af udgivelser fra mikroforlag.


Selvom et rum at være i og skrive i ikke er alle forundt, hverken dengang eller i dag, er vi under pandemien tvunget væk fra hinanden, ind i vores eget lille domæne. Og her har Det Lilla Rum skabt et initiativ til fordybelse og inspiration i karantænetiden – nemlig DIGTFIX.


Konceptet er simpelt: en række af tidens gode forfattere læser op af nyt og gammelt i en film, der lægges på youtube og facebook. På den måde kan man både se og høre oplæsningen eller vælge blot at lytte. Forfatterne tæller bl.a. Jonas Eika, Lone Aburas, Maja Lee Langvad og Mette Moestrup! Der læses op af nyt og gammelt og det er helt vildt fint og rart.


DIGTFIX er det perfekte eksempel på kultur, der støtter kultur i denne pressede lukkede tid. Og hvis man har lyst til at støtte et sådant skønt foretagende, så deler Det Lilla Rum indtægterne 50/50 med kunsterne.find os på diverse sociale medier

+45 31 52 31 21yellowbeanmag@gmail.com

yellow bean er norm- og systemkritik om alt - til alle